tirsdag 5. april 2011

Lillesøster hopper fallskjerm

I lys av den siste tids debatt rundt temaet ”arv og miljø” og hvilke faktorer som påvirker vårt liv og personlighet, kom jeg nylig over en bok som handler om hvordan vår plass i søskenrekken kan ha betydning for hvem vi er. Boka "Lillesøster hopper fallskjerm" er skrevet av forfatter og småbarnspedagog Elisabeth Schönbeck og ble utgitt i 2009. ”Lillesøster hopper fallskjerm” er en interessant, spennende og ganske fornøyelig bok som forteller hvordan det å for eksempel være storesøster kontra det å være enebarn, eller kanskje lillesøster, har innvirkning på våre yrkesvalg og interesser.
Hva har det seg at så godt som alle Nobelprisvinnere er storesøsken og hva karakteriserer tvillingsøsken kontra andre søskenforhold? Er det forskjell på hvordan foreldre oppdrar en storesøster kontra en lillebror? Elisabeth Schönbeck mener vår plass i søskenflokken har stor betydning for våre liv, og boka er spekket med eksempler på hvordan det å være eldst, yngst eller midt i mellom, har en innvirkning på hvem vi er.
Så er det bare å lese boka og se hvordan dette stemmer både i forhold til ditt eget liv og personlighet og i forhold til mennesker du omgås. Jeg nikket i alle fall gjenkjennende til flere av eksemplene i boka!

Boka i biblioteket

Anbefalt av Sissel

Ingen kommentarer: