tirsdag 15. desember 2009

Vinterens vakreste kokebok

Jeg har nettopp hatt en gjennomgang av kokebøkene mine, og ser at mange av dem virker litt utdaterte, særlig når det gjelder illustrasjoner.
En av dem som i høyeste grad har tålt tidens tann er "Vinterens gode ting" av Anna og Fanny Bergenström. Den kom i 1996, og her finner du alle slags oppskrifter som hører høsten, vinteren og julen til.
Epler, kanstanjer og marsipan er noen av ingrediensene, og den har egne kapitler om brødbakst, pyntebrød, konfekt, drikke, desserter, og selvsagt all slags julemat.
I tillegg finner du også mye om blomster og dekorasjoner, gaver fra kjøkkenet, julepynt m.m. Alt ledsaget av de nydeligste fotografier du kan tenke deg.
Jeg anbefaler deg å prøve Fruktkake på side 110; den er lett å lage, ser litt imponerende ut (!), og ikke minst, den er veldig god :-)

Boka i biblioteket

Anna og Fanny Bergenström er mor og datter. Anna er en av Sveriges mest anerkjente kokebokforfattere, og datteren Fanny er fotograf og matskribent, med reiser og blomster som ekstra spesialitet. Mor og datter står bak flere kokebøker, bl.a. "Under valnøttreet", som mange mener er denne høstens vakreste kokebok.

Her er alle bøkene av disse forfatterne i biblioteket.

Anbefalt av Bodil

Ingen kommentarer: