fredag 17. februar 2012

Leaving

Fransk ekteskapsdrama med sterke følelser, spilt på en overbevisende måte av hovedrolleinnehaverne Kristin Scott Thomas og Sergi Lopez. Filmen er regissert av Catherine Corsini.

Scott Thomas spiller Suzanne, som lever i et tilsynelatende vellykket ekteskap med velstående mann og to barn. Så treffer hun Ivan, en sjarmerende spansk immigrant som tar strøjobber hos det velstående borgerskapet. De trekkes uimotståelig mot hverandre og det ender opp med at Suzanne forlater mann og barn.

Det er mye som bidrar til at filmen ikke blir et banalt og forutsigbart drama om lidenskap, utroskap og ekteskapsbrudd. Først og fremst på grunn av det eminente samspillet mellom de to elskende, dernest skildringen av hvor kompromissløst Suzanne velger kjærligheten framfor en fortsatt trygg tilværelse i ekteskapets klamme favn. De to elskendes helt forskjellige bakgrunn, både med hensyn til kulturell identitet og klassetilhørighet, blir i første fase uvesentlig.

Men Suzannes materielle avhengighet av ektemannen, skal vise seg å bli maksimalt utnyttet av den bedratte. Knust av konens utroskap, bruker han sin økonomiske makt til å hindre henne i å klare seg på egne bein. Det utvikler seg til et rent hat mellom ektefellene, hvor alle midler blir tatt i bruk.

Denne filmen kom jeg over på den utmerkede fjernsynskanalen SILVER HD. Her sendes det filmer som sjelden settes opp på norske kinoer og som vanligvis er av svært god kvalitet.

Filmen i biblioteket

Anbefalt av Bjørg
Ingen kommentarer: