tirsdag 26. oktober 2010

BB Wolf and the Three LP's

Noen dager er gode, andre er ekstra gode. Dette er en slik dag. Med meg hjem fra jobb tok jeg "BB Wolf and the Three LP's" fortalt av JD Arnold og genialt illustrert av Richard Koslowski.

Dette er en historien om den store stygge ulven og de tre små griser fortalt på en ny måte. Scenen er satt til Mississippi rundt 1920, hvor hevn, segresjon og blues spiller en sentral rolle.

Hovedrollen innehas av BB Wolf, bluesgitarist og jordbruker. Han spiller blues på en av byens brune buler, og prøver seg på jordbruk sammen med sin kone og tre valper. Dette livet varer til Alouissius Littlepig dukker opp for å kreve gården for seg selv på et tynt juridisk og klart rasistisk grunnlag.

Historie utvikler seg i voldsomme lag og her i fra. BB Wolf blir fordrevet fra gård og grunn og starter på en blodig veien mot hevn og rettferdighet. Det bør ikke kreves noen fantasi for å dra paralleller til virkelighetens USA på 20tallet og de svartes kår.




Fortellingen drives frem av glimrende fortellerkunst og effektfulle tegninger. Dette er en blues historie om segresjones virkelige ansikt, hvor hevn og rettferdighet går hånd i hånd. Løp og lån!

Anbefalt av Bjørnar

BB Wolf på biblioteket

Ingen kommentarer: