tirsdag 24. februar 2009

En uvanlig leser!

Boka "En uvanlig leser", er skrevet av den anerkjente, engelske dramatikeren og forfatteren Alan Bennett.
En komedie, vil jeg kalle denne lille boka, som er på bare 117 sider.
Dronning Elisabeth II er ute og lufter hundene sine, og snubler tilfeldigvis over en bokbuss utenfor sin egen kjøkkendør. Høflig som hun er går hun inn og synes også hun må låne ei bok! Dette fører til at dronningen blir henfallen til en ny last : boklesing. Plutselig kommer alt annet i andre rekke, hun lever og ånder for bøkene sine.
Hun starter med å lese lett underholdningslitteratur, men utvikler
snart sansen for mer avansert litteratur. Menneskene rundt henne blir bekymret etterhvert som hun forandrer personlighet, og det skjer omplasseringer og oppsigelser i hoffet rundt henne. Hun gir til og med statsministeren hjemmelekse, gir han beskjed om å lese ei spesiell bok til de møtes igjen. Hun leser hele tiden, ogå når hun blir kjørt rundt i London, og hun gjemmer da bøkene under
aviser for ikke å bli "oppdaget"! Hun har i årenes løp møtt mange forfattere, og angrer bare nå på at hun ikke fikk snakket med dem om litteratur.
En bok du kanskje ikke ler så mye av, men "humrer" av i ett sett! Den overraskende slutten på romanen skal naturligvis ikke røpes her!

Boka i biblioteket

Anbefalt av Else

1 kommentar:

Anonym sa...

Denne har jeg liggende hjemme, må kanskje lese den da???